Preventiemaatregelen

Zoals u zult begrijpen zijn de zaken omtrent brandbeveiliging vastgelegd in tal van regels, wetten en normen. Het opstellen van een preventiebeleid (bedrijfsnoodplan, preventieadvies document of Programma van Eisen) vereist dan ook expertise van mogelijke risico’s, oplossingen en beschikbare middelen en maatregelen. Wesotronic heeft die expertise in huis en u profiteert daarvan.

Vanuit nieuwbouwplannen of een controle door de brandweer volgt in veel gevallen een brief waarin de aanleg van een brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie wordt geëist. Om er zeker van te zijn dat het systeem na oplevering overeenkomt met de wensen van de eisende partij wordt  de specifieke technische uitwerking van de brandmeldinstallatie tijdens de ontwerpfase vastgelegd in het Programma van Eisen (PvE).

In een PvE wordt ingegaan op de indeling van detectie- en alarmzones, omvang van de installatie, sturingen voor bijvoorbeeld het sluiten van rookwerende deuren en op afstelling van automatische melders in verband met het voorkomen van onnodig alarm, en de manier waarop het systeem alarm slaat. Als NCP erkend PVE opsteller Brandmeldinstallatie is Wesotronic bevoegd het PvE voor u, in overleg met eisende partij op te stellen. Het opstellen van een juist en volledig PvE voorkomt discussies, aanpassingen en meerkosten achteraf.