Babymatch

Babymatch helpt ziekenhuizen om baby ontvoeringen te voorkomen en onbedoelde kind verwisseling vanaf het moment van geboorte tot aan het moment van ontslag.

 Kraamafdelingen hebben te maken met regelmatige bewegingen van de moeders, personeel en bezoekers. Hierbij helpt Babymatch om te voorkomen dat een baby ongemerkt uit de afdeling wordt verwijderd. Naast het monitoren van de fysieke verblijfplaats en de veiligheid van de kinderen, kan Babymatch de toegestane overdracht van de kinderen registreren binnen het ziekenhuis, en helpt illegale pogingen voorkomen om baby's te verplaatsen van en naar afdelingen en behandelcentra.

Hoe BabyMatch werkt

Op het moment van de geboorte van het kind wordt een band met RFiD chip om de enkel van de baby geplaatst. Deze kan later worden aangepast indien het kind gewicht verliest om te voorkomen dat de band wordt verloren.

Mocht een poging gedaan worden om het kind uit de beveiligde ruimte zonder goedkeuring of toestemming te verplaatsen, dan zal het systeem personeel waarschuwen.