Kerktelefonie

Neem contact met ons op »

DKtel, draadloze kerktelefoon

De nieuwste innovatie van Wesotronic is de Draadloze Kerktelefoon. De Draadloze Kerktelefoon (het DKtel systeem) is in samenwerking met de sIKN, de stichting Intermediair Kerkomroep Nederland, ontwikkeld. Het systeem bestaat uit een zender/antenne die gekoppeld wordt aan de bestaande geluidsinstallatie en uit ontvangstkastjes voor de luisteraars.

De Draadloze Kerktelefoon werkt uiterst eenvoudig: de zender zendt de kerkdiensten via een speciaal geselecteerde frequentie uit. De uitgezonden signalen worden opgevangen door de ontvangstkastjes, die bij de luisteraars thuis zijn geplaatst.

Het zendbereik van de zender is 5 - 10 kilometer. Binnen dit zendbereik kunnen kerken van zustergemeenten eenvoudig worden gekoppeld. Daarnaast is het systeem in combinatie met andere systemen (bijvoorbeeld inbelsystemen en systemen voor intranet en de kabel) te gebruiken. Uiteraard is een verzorgingstehuis of een ziekenhuis ook eenvoudig aan de Draadloze Kerktelefoon te verbinden. Voor de Draadloze Kerktelefoon is een zendvergunning nodig. Wesotronic verzorgt de aanvraag van deze vergunning graag.

De voordelen:

 • Flexibel: overal toepasbaar en snel operationeel
 • Uitstekende kwaliteit
 • Geen belkosten
 • Geen abonnementskosten
 • Stabiele oplossing voor de lange termijn
 • Onafhankelijk van derde partijen
 • Ontvangers snel plaatsbaar (230V is voldoende)

Het DKtel systeem is voor elke kerkelijke gemeente eenvoudig en snel te realiseren. Het proces van aanvraag tot installatie doorloopt slechts vijf stappen:

 1. Offerteaanvraag
 2. Offerte met kostencalculatie
 3. Opdrachtverlening
 4. Aanvraag zendvergunning
 5. Installatie

 

Neem contact op met één onze specialisten voor meer informatie, het aanvragen van een offerte en/of recente referenties. Bel 0341-271000 of mail naar kerktelefoon@wesotronic.nl.