Case Single

Neem contact met ons op »

De Ark van Noach

22-02-12

De Ark van Noach is in veel opzichten een bijzonder project. Niet voor niets kreeg de bouw van deze boot aandacht van nationale en internationale media. Wesotronic installeerde hier een brandmeldinstallatie, een geluidsinstallatie, een camerabewakingsysteem en een inbraakdetectiesysteem.

De Ark van Noach

De Ark van Noach is een replica van het schip waarmee, volgens het Bijbelverhaal in Genesis, Noach en zijn gezin, en vele dieren met hen, de zondvloed overleefden. Deze replica op ware grootte heeft de indrukwekkende afmetingen van 135 meter lang bij 22,5 meter breed bij 13,5 meter hoog.

Aan boord van deze replica met een oppervlakte van ruim 8.000 m2 komen levende dieren, kunststof modellen op ware grootte van olifanten en giraffes, verschillende attracties met een Bijbels thema, exposities en activiteiten voor jong en oud.

Omdat vrijwel heel het schip van hout gemaakt is en grote aantallen bezoekers kan herbergen heeft de brandveiligheid bijzondere aandacht gehad. Wesotronic installeerde daarom een uitgebreide BOSCH brandmeldinstallatie met ruim 260 automatische melders en 25 handbrandmelders. Signaal voor ontruiming wordt gegeven door middel van ‘gesproken woord’ met de gekoppelde BOSCH geluidsinstallatie.

Om toezicht te houden op de veiligheid van bezoekers en personeel is ook een BOSCH camerabewakingssysteem, bestaande uit 21 camera’s, geplaatst. Daarnaast werd een Honeywell Galaxy inbraakdetectiesysteem geïnstalleerd.